Модний принт «гусячі лапки», званий в усьому англомовному світі [houndstooth] - собачий ікло, має не менш цікаву історію, ніж інші шотландські патерни малюнки по тканині. З часів Римської імперії і до 12 століття «собачий ікло» присутній в багатьох історичних артефактах: тканини, одяг, архітектура, інтер'єр. Прихований середньовічний сенс такого принта в одязі полягав в позиції нейтралітету його власника. І тільки на початку 19 столітті принт набуває свою статусність, він стає популярним в політичних і дипломатичних колах і навіть Принц Уельський був його активним прихильником.

Після війни «гусячі лапки» виходять за межі Великобританії і стають характерним малюнком в одязі «Не молодого», «зрілого» чоловіка, який підкреслює свій консерватизм. Моду на [houndstooth] повертає 21 століття.

«Гусяча лапка» тепер не асоціюється з літніми шотландцями, вона розширила свій вплив і не збирається здавати позиції: спортивний одяг і взуття, спецодяг для сфери послуг, верхній одяг, сумки та аксесуари - перераховувати можна дуже довго. Головною особливістю принта залишається його яскравість і домінантність, його краще не поєднувати з іншими принтами. Вдалі тільки однотонні варіанти, можливі яскраві кольори та комбінації. Візерунок в дизайнерському виконанні змінює свій колір, розмір і крок, але залишається впізнаваним і улюбленим.

Широкоформатний друк сублімації по білим синтетичним тканинам, наприклад по щільним костюмним тканинам, використовує принт «гусячі лапки» дуже успішно. Цей принт добре поєднувати з одноколірним компаньйоном з іншої тканини. Прямий друк з бавовни , особливо білим джинсовим тканин, з діагональним плетінням добре підкреслить геометричність принта.