Історія замовчує, хто придумав такий популярний принт і до 18 століття, доказів про його існування, не знайдено. Середина і кінець 18 століття в повній мірі може похвалитися цим винаходом. У Європі мода на дрібний горох набирає популярності серед вищого світу і тільки polka-dot в англійському виконанні 19 століття завоювала серця не тільки знати, а й простих людей.

Все має значення в горосі - розмір, колір і його непоєднуване різноманітність. Навіть психологи не обійшли настільки цікавий принт, вважається, що обрана різновид, визначає Ваш внутрішній світ.

В 20 столітті популярність принта в горошок має кілька хвиль, 20-е, 50-е і 80-е роки і саме зараз «горох» повертається. Він вже не старомодний, він вже вінтаж, і вхожий в самий модні будинки ...

Універсальність «гороху» складно недооцінити. При сублімації по щільним сумковою тканинам, цей принт застосовують у виготовленні галантереї. При друку з шифону - в пошитті жіночого одягу. Пряма цифровий друк з принтом «в горошок» застосовується в дитячому одязі, в жіночій як тканину компаньйон для більш складних принтів - квіткових або геометричних.